Nastał czas, aby uderzyć w rondle, gdyż w niedzielny poranek jasne, słoneczne promienie zwinnie wyciągnęły nas z łóżka. W taki dzień, aż chce się eksperymentować. Szybki rzut oka do lodówki i już wiem co będzie na śniadanie.
Potrzebne produkty:
- sałata (zwykła)
- kostka twarogu (półtłusty)
- puszka groszku konserwowego
- jogurt naturalny
- olej z oliwek (z pierwszego tłoczenia, bo lubię)
- sól i pieprz
Tylko miska
Przygotowanie sałatki jest niesamowicie proste. Do średniej miski wkładamy umyte i rozdrobnione liście sałaty. Następnie dodajemy twaróg i wsypujemy wcześniej odsączony groszek konserwowy.
Do jogurtu dodajemy, według uznania, sól i pieprz. Mieszamy tak powstały sos. Można do niego dolać trochę oleju z oliwek. Wszystko razem mieszamy i już sałatka jest gotowa. Oczywiście nie zapominamy o spróbowaniu naszego dania zanim poczęstujemy nim domowników.
Ciekawe, czy zamiast groszku sprawdzi się kukurydza z puszki?
Tak rozpoczęty dzień musi być udany. Życzę smacznego!
Dzień dobry w poniedziałek :))
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie i zachęcająco!!
Będę tu codziennie :))
Uściski na cały tydzień,
Agata
Witam!!!
OdpowiedzUsuńDzięki i zapraszam. Będzie więcej;)
WOW!
OdpowiedzUsuńTomku, jestem pod wielkim wrażeniem!
Gratuluje pomysłu (świetny tytuł bloga!), wykonawstwa i oczywiście talentu!
Z całym szacunkiem do kulinarnych dokonań naszych Pań, Kuchnia w męskim wydaniu to jest to.
Obiecuję, że będę wiernym czytelnikiem a może i naśladowcą (Agato, w ramach rozsądku, w ramach rozsądku... ;-)
Pozdrawiam gorąco,
Mikołaj
Cześć!
UsuńMikołaj, na Was zawsze można liczyć. Teraz to już nie mam odwrotu. Tematy będą nie tylko o jedzeniu, ale też około kuchenne. Zapraszam!
Do zobaczenia wkrótce.